2012/09/06

Vaihtoehtoista toimintaa ja taidetta keräilykorttiharrastukseen

Tässä ollut pitkään projektina tarkoitus koittaa miten onnistun jatkamaan Magic the Garhering korttien kuvalaatikon kuvaa kehyksiensä ulkopuolille omalla mielikuvituksella tai muuten muokaten kuvaa maalaten. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi kesän viimeisenä ja ainoana virallisena lomapäivänä maalattua kolme korttia ja onnistuin kyllä mielestäni varsin hyvin. Sanokaapa mielipiteitänne.

Think Twice, Jace's Ingenuity & Invisible Stalker
Think Twicessa päätin yrittää tehdä koko kuvan pienestä kehyksestä liikkelle lähtien taustasta ja sen jälken itse hahmoon. Ainoa missä olisi ollut hieman parannettavaa oli hahmon housut, sillä keskittymiseni herpaantui hetkeksi joten sitten päätin vain maalata hahmolle vaaleat pillifatkut.

Jace's Ingenuityn kanssa päätin jättää tekstilaatikot paikoilleen ja jatkaa vaan taustaa ympäri korttia.

Invisible Stalker oli viimeisin ja siinä vaiheessa alkoi jo tuntua, että tämä hommahan alkaa luonnistua, joten sain aikaan maisemaa, tiiliseinää ja vesisadetta. Onnistunein ja paras yksityiskohta on kuitenkin boxerit jotka tein tälle näkymättömälle itsensäpaljastelijalle. Valkoiset sydänboxerit, joissa lukee mallina huosun lieppeessä MAN BASIC. Tästä tekstistä kuitenkin erottaa vain kohdan ...AN BASI..., sillä olisi ollut aivan turhaa mainostamista ja sattumaa että juuri tuosta asennosta, koko teksti näkyisi katsojalle.

Edit. 7.9.
Tässäpä olisi vielä suurennoksena vuoden Dressmann -malli


6 kommenttia:

  1. Think Twicen hahmon pillifarkut ja koko alaruumis näyttää yli-isoilta, muuten erinomainen. Takin alaosa on mahtavasti tyylitelty, mainitusti lukuunottamatta kokoa joka näyttää jotenkin vääristyneeltä. Voi tosin johtua siitäkin, että itse kuvittelen tyypin enemmän laihaksi kuin rotevaksi, edes varusteet/vaatteet päälläkään.

    Jace's Ingenuityn tausta sopii korttiin ja on melko tyylikäs, joskin kuvan perusteella melko monotonisen yksivärinen. Vasempaan ja oikeaan reunaan olet näköjään silti nuita spellin "sähkövanoja" jatkanut, mutta olisit voinut jatkaa siihen hieman laveamminkin niitä, esimerkiksi yläreunaan. Alareunassa valkoisen ja mustan/tummansinisen(?) rajalla näkyy epätasaisuutta, hämääkö kuva vai jäikö siihen moista?

    Invisible Stalkerissa ainoat kritiikit heitän vasemman reunan pystyviivoille (=valuvaa vettä tai jotain? Kuvasta ei erota hirveän hyvin mitä se on..) ja alareunan rajan epätasaisuudelle Jace's Ingenuityn tapaan. Sen sijaan iso plussa sydänbokseri-ideasta, aivan mahtava! <3 Miten onnistuit kirjoittamaankin sinne vielä lisäksi, muutenkin todella pieneen tilaan?

    ... Ja siitä puheenollen, millä itse asiassa olet tehnyt nämä? Jos nämä ovat ensimmäisiä alterointejasi, niin propsit kyllä hienosta työstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Think Twicessa tuo alaruumiin koko johtuu kuvakulmasta ja perspektiivistä, sillä itse näen hahmon nojaavan taaksepäin epäröiden loitsua joka on hyppysissä.

      Epätasaisuutta jäi kuvabokseihin, sillä päätin todellakin näissä ensimmäisissä harjoitteluissani mennä ihan vapaalla kädellä ja keskittyä kuvan jatkamiseen, enkä ihan niin paljon sitten kiinnittänyt huomiota siihen että vahingossa sivellin lipsahti laatikon sisään. Teippia ajattelin kuitenkin jatkossa käyttää ja tiedostin sen käytön mahdollisuuden jo alusta alkaen, mutta en jaksanut alkaa etsiä itse teippiä. :D

      Maalasin miniatyyrimaaleilla, eli ihan akvarellimaaleja, pikkupurkeissa, kolme eri kaliberien sivellintä, joista siis aivan pienimmäisellä nyhersin man basic -tekstin. Pitää laittaa siitä kortista tänne suurempi ja tarkempi kuva, jolloin myös tiiliseinä, taustan kylämaisema ja vesisade muuttuvat selkeämmiksi.

      Poista
    2. Miniatyyrejä on siis tullut vuosia maalattua, joten pienen pieni piperrys siveltimellä on tuttua ja taiteita kun opiskelee niin on tuo kaksiulotteiselle pinnallekin maalaminen tuttua.

      Poista
  2. Jep arvelinkin. Näyttää itelleni edelleen hieman hassulta silti, "but that's just me." Hm ajattelitko tuota tyyppiä miehenä vai naisena?

    Teippi on hyvä rajaamiseen kyllä, kunhan ei liian vahvaa tai pinta repeää.. ja kannattaa olla vettä- ym. hylkivällä pinnalla varustettua, kastunut teippi kun osaa olla melkoisen pirullista.

    Hmm eli niillä samoilla, mitä esim. Warhammereiden maalailuun myydään? Pysyykö se miten hyvin mtg-korteilla, että pystyy pelaamaan kunnolla ilman että maali karisee suojiin?

    VastaaPoista
  3. Naiseksi ajattelin tuon Think Twicen hahmon.

    Yksi hyvä kikka minkä Normaalissa maalaamisessa olen oppinut on ennen teipin pinnalle asettamissa käyttää se vaatteiden pinnassa keräämässä vähän nukkaa, jolloin se ei aivan niin ärhäkästi pureudu kiinni pintaan.

    Jep samoista maaleista on nyt kyse ja väittäisin että suosien sisällä pelattaessa maali pysyy, mikäli ei ala taittamaan korttia aivan äriasentoihin, jolloin maalin pinta saattaa ratketa, mutta toisaalta harvapa pelaaja tällaista tekee ja kortti normaalistikin saatta tällaisessa käsittelyssä saada taittuneen nurkan jonka taitteeseen jää valkoinen railo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vissiin sitten vaan kuvittelin haarovälin pienen pullotuksen. Lienee tuo pieni vinoviiva syynä siihen, siispä korjasin näkemystäni. Ehkä ois muuten hieman irstas kuvakulmakin? Meh.

      Hm sepä totta, tosin silloin sopii toivoa ettei vähääkään liimaa jää teipin pinnasta kiinni maalattavan objektin pintaan, sitä kun on ikävä rapsutella sitten pois. Se on tosin melkoisen epätodennäköistä, joten hyvä kikka tosiaan.

      Näinpä, yleensä kortti menee muutenkin pilalle jos sitä kovin paljoa taittelemaan alkaa. "Suosien sisällä pelattaessa".. öh.. no joo okei enköhän mä tuonkin silti tajunnut, heh.

      Kappas kun en heti tajunnut käyttää vastaa-painiketta, duh.

      Poista